MLADI RAZISKOVALCI ZGODOVINE

STOŽICEV šolskem letu 2022/23 smo učenke 6.a razreda Nuša N., Zoja O. in Alina B. na Osnovni šoli Cankova raziskovale, kako je potekal šport skozi čas na naši šoli. 30. 5. 2023 smo se udeležile 54. srečanja mladih raziskovalcev zgodovine Slovenije, ki je bilo v Ljubljani. Srečanje je potekalo v športnem centru Stožice. Ker je bila naša učiteljica Monika Hajdinjak na mobilnosti v Turčiji, smo se učenke z učiteljico Katjo Štesl zbrale pred šolo in se skupaj odpeljale na osnovno šolo Puconci. Z učenkama in učiteljico iz tamkajšnje šole smo se z organiziranim prevozom odpeljali proti Ljubljani. Me smo se prvič odločile, da se bomo opogumile v raziskovalni dejavnosti in v pisanju raziskovalne naloge. Ugotovile smo, da je nalogo pisati zahtevno, ampak se na koncu ves trud izplača, saj smo izdelale zelo lep izdelek, na katerega smo ponosne.

Nuša N., 6.a

Ko smo prišli v Ljubljano smo najprej odšli v dvorano, kjer je potekala pogostitev. Ko smo končali s pogostitvijo, smo odšle v drugo dvorano, kjer smo kasneje predstavljale našo raziskovalno nalogo. Tam smo si še malo ponovile in smo že začeli predstavljati. Pred nami so bili trije, tako da smo si lahko malo ogledale kako točno bo naša predstavitev potekala. In končno je prišel čas, ko smo tudi mi stopile naprej in predstavile kar smo ustvarile. Predstavitve niso potekale zelo dolgo, saj smo povedali samo kaj nam je bilo všeč, zakaj smo se odločile za to temo in se predstavile. Pred tem smo namreč že doma posneli video predstavitev, ki smo jo poslali komisiji v ocenjevanje. Po vseh predstavitvah si je cela skupina šla ogledat Stožice. Ogledali smo si nogometno in košarkarsko dvorano, pa tudi prostore, ki jih uporabljajo igralci pred in po tekmi. Ogled nam je bil všeč in zelo zanimiv. Tako je tega dne bilo za nas veliko novega, kar še nismo imele priložnosti doživeti in videti.

Alina B., 6.a

Po končanem ogledu smo šli na kosilo, učitelji pa so imeli sestanek. Ko smo se najedle smo počakale, da se je razglasitev začela. Med razglasitvijo smo bile zelo napete. Ko pa so nas poklicali in nam podelili zlato priznanje smo bile zelo vesele. Na koncu prireditve pa je prišel še Nipke, ki nas je razvedril s tremi pesmimi, dobile pa smo tudi njegov avtogram. Ko je Nipke odšel, smo se tudi mi s prijetnimi občutki odpravili proti domu.

Zoja O., 6.a

Utrinki s srečanja v Galerija slik

54. državno srečanje mladih raziskovalcev zgodovine na temo ŠPORT SKOZI ČAS (Youtube)

Facebook

 

Obiskovalci

Na strani je 162 gostov in ni članov .