22.4.2024 Eko dan
Naravoslovni dan, 6. - 9. razred
Dan Zemlje, Mura s pritoki - Kučnica in natečaj Mladi v svetu energije

22. april, dan Zemlje, smo na Osnovni šoli Cankova obeležili z jutranjim nagovor v jedilnici, kjer so se zbrali vsi učenci 9.-letke. Učenki in učenec iz 7. a razreda so z nami podelili misli in razmišljanja o pomenu varovanja našega planeta in ohranjanju okolja.

Letošnji slogan ob Dnevu Zemlje, Planet proti plastiki, smo poudarili tudi tako, da smo odpadno plastiko uporabili kot osnovo za naše ustvarjanje maket, ki so na naravoslovnem dnevu nastale.

Skupina 15 učencev, pod mentorstvom učiteljice Monike Hajdinjak je raziskovala svet ob reki Muri in primerjala, kako je bilo živeti z reko nekoč in kako je živeti danes.
V okviru natečaja Mladi v svetu energije (MVSE), ki ga organizira GEN energija iz Krškega smo sodelovali starostni skupini Glavce 6. - 9. razred.

Z učenci smo se pogovarjali o pomenu energije in različnih virih energije, o načinu proizvodnje električne energije, o oskrbi z električno energijo in njeni rabi, o ukrepih za učinkovito rabo energije in prihodnosti oskrbe z električno energijo v Sloveniji in svetu.

Učitelji mentorji so s svojimi učenci ustvarili zanimive, raznolike in inovativne izdelke, ki si jih lahko ogledate v galeriji.

EKO dan - video

Monika Paluc Zamuda, koordinatorica Ekošole in projekta MVSE na OŠ Cankova

Obiskovalci

Na strani je 2557 gostov in ni članov .