Novice
ODPOVED SMUČARSKEGA TEČAJA
Spoštovani starši,
v smučarskem klubu Prekmurje strmimo k popularizaciji alpskega smučanje že vrsto let. S tem razlogom smo pred štirinajstimi leti začeli izvajati smučarski tečaj, ki je cenovno in organizacijsko dostopen širši populaciji. Tečaj smo vsa ta leta organizirali na Mariborskem Pohorju, na Arehu, ki je cenovno in organizacijsko ponujal najboljše pogoje (izposoja opreme, sanitarije topli prostori in obroki, dvorana ...).
Glede na vremenske razmere in logistične težave (zaprt hotel Areh – ni sanitarij, ni toplega prostora in obroka; neopravljeni tehnični pregledi žičnic ...) bomo letošnji smučarski tečaj zaradi pomanjkljivosti varnostnih meril ODPOVEDALI.
V upanju na boljše vremenske in logistične razmere se vidimo naslednje šolsko leto!
Hvala za razumevanje
Vid Ismajlovič
OBVESTILO
Poslovni čas v božično – novoletnih počitnicah:
Ponedeljek: 7.30 do 11.30
Torek: 7.30 do 11.30
Sreda: ne poslujemo
Četrtek: ne poslujemo
Petek: praznik
Ravnateljica: Jolanda Maruško
MEDOBČINSKO TEKMOVANJE V ODBOJKI ZA STAREJŠE DEKLICE
V petek, 11.12.2015 je na OŠ I Murska Sobota potekalo medobčinsko tekmovanje v odbojki za starejše deklice. Učneke OŠ Cankova so v komkurenci treh šol osvojile 3.mesto.
Čestitamo!
Vid Ismajlovič
REGIJSKO TEKMOVANJE V KOŠARKI ZA STAREJŠE DEČKE
Na OŠ I Murska Sobota je v ponedeljek, 7.12.2015 potekalo regijsko tekmovanje v košarki na katerem so nastopale 4 šole: OŠ CANKOVA, OŠ I MURSKA SOBOTA, OŠ III MURSKA SOBOTA in OŠ BELTINCI. Učenci OŠ Cankova so zasedli 3. mesto.
Čestitamo!
Vid Ismajlovič
TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK
Tradicionalni slovenski zajtrk je osrednje dogajanje Dneva slovenske hrane, ki smo ga na naši šoli in v vrtcu tudi letos obeležili tretji petek v mesecu novembru, 20. novembra 2015. S projektom Tradicionalni slovenski zajtrk želimo otroke izobraževati, ozaveščati o pomenu zajtrka ter pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil.
Tradicionalni slovenski zajtrk je bil sestavljen iz kruha, mleka, masla, medu in jabolka. Živila, ki so jih učenci zaužili, so bila pridelana oz. predelana v Sloveniji. Zajtrku v šoli in vrtcu sta se pridružila tudi župan občine Cankova g. Drago Vogrinčič in čebelar Ljubo Bertalanič.
Dobavitelji živil za Tradicionalni slovenski zajtrk so bili:
• mleko - kmetija Kuzma Skakovci - DONACIJA
• med - čebelar Ljubo Bertalanič Skakovci - DONACIJA
• kruh - Turistična kmetija Ferencovi Krašči - delna DONACIJA
• jabolka – Šipoš Štefan Krašči
• maslo - Pomurske mlekarne
Vsem dobaviteljem živil se iskreno zahvaljujemo.
Na dan izvedbe projekta smo izvedli naravoslovni dan z naslednjimi vsebinami :
• Predavanje terenskega kmetijskega svetovalca Branka Kornhauserja: Lokalno pridelana hrana in uživajmo sezonsko hrano
RAZREDNA STOPNJA
1. in 2. razred: UČENJE PESMI IN PLESNE KOREOGRAFIJE: ČEBELICE(Čuki)
3. razred: ZDRAV NAČIN ŽIVLJENJA
4. razred: OD ZRNA DO KRUHA
5. razred: PRIPRAVA JABOLČNO - SKUTNEGA ZAVITKA
PREDMETNA STOPNJA – delo po delavnicah:
1. delavnica: POSKUSI S HRANO
2. delavnica: DAJ OKUSU PRILOŽNOST
3. delavnica: TRADICIONALNI KROŽNIK
4. delavnica: OD KOD PRIDE HRANA NA KROŽNIK
Učenci so skupaj z mentorji pripravili razstavo na šolskem hodniku.