NATEČAJ MLADI V SVETU ENERGIJE 2022

MLADI V SVETU ENERGIJE 2022 09Tudi v letošnjem letu smo učenci Osnovne šole Cankova sodelovali na natečaju Mladi v svetu energije (MVSE), ki ga organizira GEN energija iz Krškega.
Letos smo se projekta lotili s posebnim ponosom in zanosom, saj smo lani v skupini Glavce (6.-9. razred) usvojili 1. mesto in si s tem prislužili obisk GEN energije v Krškem in 3-urne vstopnice za vstop v Zimsko termalno riviero Terme Čatež.
Na natečaju smo sodelovali v vseh starostnih skupinah: Vrtec (5-6 let), Malčki (1.-3. razred), Glavce (4.-8. razred) in Raziskovalci (9. razred).
Z učenci smo se pogovarjali o pomenu energije in različnih virih energije, o načinu proizvodnje električne energije, o oskrbi z električno energijo in njeni rabi, o ukrepih za učinkovito rabo energije in prihodnosti oskrbe z električno energijo v Sloveniji in svetu.
Najmanjši sodelujoči iz vrtca so barvali pobarvanko z naslovom »Nizkoogljično je odlično«, 1.-3. razred so se pogovarjali o različnih virih alternativne energije (vodna, sončna in vetrna), 4.-8. razred so izdelovali makete, plakate in videe na temo pot električne energije od elektrarne do mojega doma in elektrika nekoč in danes, učenci 9. razreda pa so raziskovali energetsko mešanico Slovenije in energetsko mešanico Evrope.
Učitelji mentorji so s svojimi učenci ustvarili zanimive, raznolike in inovativne izdelke, ki si jih lahko ogledate v galeriji.

Monika Paluc Zamuda, koordinatorica Ekošole in projekta MVSE na OŠ Cankova

Obiskovalci

Na strani je 152 gostov in ni članov .