CANKARJEVO TEKMOVANJE

4.4.2023 je na naši šoli potekalo šolsko interesno tekmovanje s področja slovenščine za Cankarjevo priznanje z imenom Rime srca, ritmi sveta. V 2. in tretjem razredu so učenci brali knjigo Anje Štefan, Drobtine iz mišje doline. Vseh 11 sodelujočih je prejelo priznanje.
V 4. in 5. razredu so obravnavali delo Vinka Möderndorferja, Babica za lahko noč. Učenci so napisali zanimiva razmišljanja o babicah ter vsak po svoje predstavili pesmi Jaz sem ti ter Jaz in ti. Od 9 sodelujočih so Cankarjevo priznanje prejeli trije učenci.
V sedmem razredu sta sodelovali dve učenki, ki sta predelali pesniško zbirko Ferija Lainščka, Ne. V spisu z naslovom Pot mojega srca sta predstavili pesmi Brez veze in Samota ter izpostavili tri temeljna pravila za srečno življenje. Ena učenka je tudi prejela priznanje.
Učenci 8. in 9. razreda so brali in razmišljali o pesniški zbirki Romeo in Julija iz sosednje ulice, avtorja Vinka Möderndorferja. Šolskega selekcijskega tekmovanja, ki je potekalo 29.11.2022, so se udeležile tri učenke, ki so napisale res odlične spise z naslovom Za vedno Romeo in Julija. Cankarjevo priznanje sta prejeli dve učenki.
Učenka Nadja Nemec iz 9. razreda se je uvrstila najprej na regijsko tekmovanje, ki je potekalo 17.1.2023 na OŠ Franceta Prešerna Črenšovci, nato pa še na državno, ki je bilo 11.3.2023 na OŠ Zreče. Nadja se je na vseh tekmovanjih odlično odrezala in zato prejela srebrno Cankarjevo priznanje, za kar ji iskreno čestitamo.
Čestitke tudi vsem ostalim sodelujočim, še posebej prejemnikom priznanj. Radi berite, pišite in ustvarjajte še naprej.
Hvala tudi mentoricam razredne stopnje (Gabrieli Tivadar, Lidiji S. Ketiš, Bibijani Kerec in Nini Štivan), ki se trudijo in spodbujajo naše mlajše bralce.

Mentorica: Nataša Krpič

Obiskovalci

Na strani je 193 gostov in ni članov .