49. DRŽAVNO SREČANJE MLADIH RAZISKOVALCEV

zotks drzavno jun 2015 014V letošnjem šolskem letu so mlade raziskovalke raziskovale kulturno dediščino na območju Občine Cankova, saj je naša šola vključena v projekt Dediščina gre v šole. Učenke Lara, Lana in Suna iz 7. razreda so izdelale raziskovalno nalogo z naslovom PO POTI KULTURNE DEDIŠČINE V OBČINI CANKOVA. Oblikovale so pot kulturne dediščine, ki bi povezala primere materialne kulturne dediščine po vaseh Občine Cankova. Nastal je bogat popis primerov, z možnostmi vključevanja v različne dejavnosti in v šolsko delo.
Raziskovalna naloga Po poti kulturne dediščine v Občini Cankova je na Pomurskem srečanju mladih raziskovalcev prejela SREBRNO PRIZNANJE na področju etnologije, na 49. Državnem srečanju mladih raziskovalcev Slovenije pa prav tako SREBRNO PRIZNANJE.
Mladi vedno bolj ugotavljajo, da se nam življenje na podeželju spreminja in da so močno prisotni različni globalizacijski vplivi sodobnega časa 21.stoletja. Mlade raziskovalke, Maša, Lara in Suna iz 8. razreda so izdelale raziskovalno nalogo z naslovom UČINKI GLOBALIZACIJE NA OBMOČJU OBČINE CANKOVA. Ugotavljale so, katere vrste globalizacije so najbolj opazne v našem vsakdanjem življenju in kako se odražajo pozitivne in negativne posledice tega svetovnega procesa v našem lokalnem okolju.
Raziskovalna naloga je na Pomurskem srečanju mladih raziskovalcev prejela ZLATO PRIZNANJE na področju geografije, na 49. Državnem srečanju mladih raziskovalcev Slovenije pa SREBRNO PRIZNANJE.

Galerija

Monika Hajdinjak

 


Obiskovalci

Na strani je 904 gostov in ni članov .