51.DRŽAVNO SREČANJE MLADIH RAZISKOVALCEV SLOVENIJE

V ponedeljek, 15.maja 2017 je na Gimnaziji Murska Sobota in SPTŠ Murska Sobota potekalo že 51. Državno srečanje mladih raziskovalcev Slovenije. V letošnjem šolskem letu so mladi raziskovalci raziskovali na različnih področjih.
Učenci Samo B., Timijan K. in Jan K.K. iz 9.razreda  so raziskovali sledi druge svetovne vojne na območju naselij občine Cankova. Z raziskovalno nalogo POTEK DRUGE SVETOVNE VOJNE V PREKMURJU IN NJEN VPLIV NA ŽIVLJENJE PREBIVALCEV OBČINE CANKOVA so osvojili ZLATO PRIZNANJE na Regijskem srečanju mladih raziskovalcev Pomurja in BRONASTO PRIZNANJE na 51.Državnem srečanju mladih raziskovalcev Slovenije.
Učenka Marina S. iz 9.razreda je raziskovala praznike in praznovanja skozi čas. Z nalogo PRAZNIKI IN PRAZNOVANJA SKOZI ČAS NA OŠ CANKOVA je osvojila ZLATO PRIZNANJE na Regijskem srečanju mladih raziskovalcev Pomurja in SREBRNO PRIZNANJE na 51. Državnem srečanju mladih raziskovalcev Slovenije.
Učenke Alja K., Ivana O. in Eva M. iz 8.razreda so raziskovale izbrani primer kulturne dediščine iz lokalnega okolja. Izdelale so raziskovalno nalogo z naslovom VLOGA VOGLERJEVIH V KULTURNO TURISTIČNI PONUDBI OBČINE CANKOVA. Na Regijskem srečanju mladih raziskovalcev Pomurja so osvojile SREBRNO PRIZNANJE, prav tako pa SREBRNO PRIZNANJE na 51. Državnem srečanju mladih raziskovalcev Slovenije.

Mentorica: Monika Hajdinjak

Utrinki z Regijskega srečanja

Utrinki z 51.Državnega srečanjaUtrinki z 51.Državnega srečanja


 

Obiskovalci

Na strani je 538 gostov in ni članov .